Zamjenik Sobota i predsjednik Županijske skupštine na obilježavanju Dana grada Križevaca

U utorak, 24. travnja u prostoru Hrvatskog doma u Križevcima, svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Križevaca obilježen je 766. rođendan Grada.

Proslavi su prisustvovali zamjenik župana Darko Sobota i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, kao i brojni načelnici općina, predstavnici institucija i udruga, gospodarstvenici i drugi gosti.

Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović, a gradonačelnik Mario Rajn u svom je govoru izrazio ponos zbog brojnih uspjeha Grada, koji su ostvareni na dobrobit građana.

Grad su ljudi koji ovdje žive i zato naš Grad želimo voditi tako da osluškujemo potrebe naših građana, da budemo otvoreni za komunikaciju, ali i pomažemo u rješavanju problema. Naša temeljna odrednica je ravnomjeran razvoj urbane sredine i prigradskih naselja, a svojim djelima želimo vratiti život u naša sela. Hvala svima koji doprinose razvoju našeg kraja.“, kazao je gradonačelnik Rajn.

Čestitke Križevčanima uputio je i zamjenik Sobota, koji se obratio u ime župana Darka Korena i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, dodavši kako se grad svetog Marka Križevčanina može pohvaliti bogatom kulturnom baštinom i stoljetnom tradicijom.

Posebno me veseli što sam u izlaganju gradonačelnika čuo kako je jedan od ciljeva, osim razvoja Grada, i razvoj prigradskih naselja. Ravnomjeran razvoj također je jedan od prioriteta djelovanja Županije, koja mnogo ulaže u poboljšanje života građana u našim gradovima i općinama, a važno je reći i kako su Vlada Republike Hrvatske i Županija dale Križevcima veliku potporu te kroz suradnju doprinijele napretku Grada.“, istaknuo je zamjenik Sobota.

Prigodnim su se riječima obratili i saborski zastupnik Branko Hrg te gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, a program su svojim nastupima upotpunili učenici Glazbene škole Alberta Štrige iz Križevaca.

Na svečanoj sjednici uručena su i javna priznanja te je tako Nagrada za životno djelo posthumno dodijeljena Antunu Bednaiću, a plakete Grada Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Đurđic, Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ i Stjepanu Jembreku. Priznanja Grada dobili su Nino Čeredar, Mjesni odbor Ivanec Križevački te Udruga vinogradara i vinara „Bilikumž“ Križevci, a zahvalnice Križevačka djevojačka straža, Hrvatske autoceste te križevački dirigent Mario Komazin.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: epodravina.hr