Zamjenik Sobota obišao županijske poduzetnike koji su se predstavili na 17. sajmu „Proizvodi hrvatskog sela“

U prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu od 16. do 18. ožujka 2018. godine održana je 17. po redu sajamska manifestacija „Proizvodi hrvatskog sela“, na kojoj se predstavilo 65 izlagača iz svih dijelova Hrvatske.

Koprivničko-križevačka županija organizirala je i financijski podržala zajednički nastup za osam županijskih poduzetnika, koji su predstavili svoje proizvode od meda, mlijeka i voća te čajeve. Županijski izlagački prostor obišao je i zamjenik župana Darko Sobota te poduzetnicima poželio mnogo uspjeha u predstavljanju posjetiteljima, kao i stvaranje novih poslovnih kontakata.

Temeljni ciljevi ove manifestacije su promocija i prodaja proizvoda hrvatskog sela te opskrba potrošača s proizvodima do kojih teže dolaze, uz naglasak na kulturu i tradiciju hrvatskog sela. Na sajmu sudjeluju proizvođači najboljih domaćih proizvoda, a posjetiteljima su, između ostalog, predstavljena i vina, maslinova i bućina ulja, sirevi te suhomesnati proizvodi.

Sajam je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a na otvorenju se obratio i organizator sajma Damir Kovačić koji je istaknuo kako su se posljednjih 17 godina tržište i proizvodnja tradicijskih proizvoda promijenili te kako je ova manifestacija katalizator razvoja poljoprivrednih gospodarstava.

Služba ureda župana