Zamjenik Sobota sastao se s direktorom Europske grupacije za teritorijalnu suradnju Pannon

Direktor Europske grupacije za teritorijalnu suradnju (Pannon EGTC) András Göndöc sa suradnicima je u utorak, 27. veljače posjetio Županijsku upravu i sastao se sa zamjenikom župana Darkom Sobotom, a sastanku je, uz županijske pročelnike, prisustvovala i ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić.

Glavna tema sastanka bile su aktivnosti za naredno razdoblje, s naglaskom na perspektivu Koprivničko-križevačke županije, kao nove članice ove transnacionalne organizacije, unutar Pannona, a nakon uvodnih riječi održana je prezentacija o djelovanju Županije na području međunarodne suradnje i provedbe EU projekata. Ujedno su prikazane mogućnosti razvoja budućih projektnih prijedloga s partnerima iz Mađarske i Slovenije u razvoju prometa, kulture i turizma, pri čemu je zamjenik Sobota naglasio kako Županija, kao članica Pannona, vidipriliku za novu suradnju između regija te sebe kao poveznicu za partnerstva  u razvoju projekata“. Također, Županija može biti veza za bilateralna povezivanja jedinica lokalne samouprave s hrvatske i mađarske strane.

Direktor Göndöc predstavio je projekt „Fiche“, koji Pannon EGTC planira aplicirati na INTERREG program Mađarska-Hrvatska te ga istaknuti kao prioritetan za ovaj program prekogranične suradnje. Riječ je o projektu kojim bi se gradio kapacitet članica EGTC-a na području planiranja i provedbe projekata, kako bi se za buduće programsko razdoblje pripremilo desetak strateških projekata važnih za cijelu Pannon regiju. Vrijednost projekta, unutar kojeg se planira i otvaranje četiri nova ureda Pannon EGTC-a u regijama, procjenjuje se na oko 950 tisuća eura.

Zamjenik Sobota izrazio je spremnost Koprivničko-križevačke županije da se ova inicijativa prihvati te da projekt „Fiche“ ima značaj prioritetnog, a na kraju sastanka zahvalio je direktoru Göndöcu i suradnicima na posjetu i suradnji, uz želje za realizaciju mnogih korisnih projekata, kako na korist Županije, tako i cijele Europske grupacije za teritorijalnu suradnju Pannon.

Služba ureda župana