Zlata vrijedan: U tijeku je glasovanje za najbolji OPG

Koprivničko-križevačka županija  i ove godine prijavila je OPG-ove s područja Županije na natječaj za izbor najboljeg OPG-a pod nazivom „Zlata vrijedan“.

U sklopu projekta odabrat će se ovogodišnji najbolji OPG, najbolja mlada nada u poljoprivredi kao i OPG koji je osvojio najviše glasova čitatelja Večernjeg lista. Upravo je na web stranici Večernjeg lista objavljeno kako je u tijeku glasovanje pa tako svi čitatelji mogu do 28. kolovoza 2016. godine glasati za najbolji OPG.

Iz Koprivničko-križevačke županije, stručni žiri je u uži izbor uvrstio OPG Šantić koji se bavi uzgojem povrća te u sezoni ubere osam do deset tona paprike i 15 tona kupusa, odnosno ukupno godišnje proizvede oko 500 tona povrća.

Pored OPG-a Šantić, Koprivničko-križevačka županija je na natječaj za izbor najboljeg OPG-a „Zlata vrijedan“ prijavila i OPG Grudić te OPG Kovačić dok je u kategoriji Mlada nada prijavljen Mario Lacković.

Ovaj projekt provodi Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Večernjim listom, Hrvatskom zajednicom županija i Hrvatskom radiotelevizijom, a više o načinu glasovanja kao i priče prijavljenih OPG-ova možete vidjeti ovdje.

Služba ureda župana

Izvor slike: www.vecernji.hr