Župan održao prijem za članice ženske futsal ekipe Srednje škole Koprivnica

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić u srijedu, 7. ožujka u prostorima Županijske uprave održali su prijem za članice ženske futsal ekipe Srednje škole Koprivnica, koja će kao jedina ženska ekipa predstavljati Republiku Hrvatsku na Svjetskom školskom prvenstvu u futsalu, od 13. do 21. ožujka u gradu Rishon Le Zion u Izraelu.

Uputivši im čestitke na ovom iznimnom uspjehu, trudu i zalaganju župan je izrazio zadovoljstvo što će u dalekom Izraelu braniti boje Hrvatske, ali i Županije dodavši: „Naša je Županija poznata po vrhunskim sportašicama i sportašima, što smo imali priliku vidjeti i na nedavnoj dodjeli priznanja najuspješnijima, te smo ponosni što, osim u profesionalnom i amaterskom djelu, postižemo sjajne rezultate i na razini školskih natjecanja. Od vas očekujemo da se predstavite u najboljem svjetlu, pokažete sve što ste marljivo vježbale na treninzima te vam želimo mnogo uspjeha i sreće.“

Prijemu je prisustvovala i ravnateljica Srednje škole Koprivnica Manuela Gregorić koja je Županiji zahvalila na financijskoj i svakoj drugoj podršci, kazavši kako se nada da će opravdati ukazano povjerenje.

Čast nam je i zadovoljstvo što predstavljamo Hrvatsku i Županiju na takvom velikom sportskom događanju, moći ćete navijati za nas i pratiti neke od utakmica na društvenim mrežama, a što se rezultata tiče – dat ćemo sve od sebe. Imali smo i neke promjene u odigravanju utakmica, gdje je odustala ekipa Indije, tako da smo ostali u grupi s Belgijom, Italijom i Brazilom“, istaknula je ravnateljica Gregorić.

Trenerica ekipe Ivana Gregurina zahvalila je županu i suradnicima na prijemu, kao i na podršci, te kazala kako redovito treniraju, u čemu im pomaže Ženski nogometni klub Koprivnica te bivši igrač Slavena Belupa Mario Gregurina.

U ekipi vlada entuzijazam i radna atmosfera, ponosne smo što smo kvalitetnim nastupom na Državnom prvenstvu izborile Svjetsko prvenstvo, no nažalost došlo je do određenih promjena, gdje smo nedavno saznali da ne mogu nastupiti djevojke koje su ’99 godište, kao ni one koje su maturirale.“, kazala je trenerica Gregurina. Učenice koje su dale svoj doprinos na Državnom prvenstvu, a ne mogu nastupiti jer su maturirale, su Petra Imbriovčan, Anamarija Šijak te Jelena Katalenić, a djevojke koje su i dalje učenice Srednje škole, ali ne mogu nastupiti su Mateja Varga, Marija Piškor, Sofija Česi, Ivona Tudić, Martina Posavec, Ljiljana Cenkovčan te Lea Lončar.

Za što bolji plasman na Svjetskom prvenstvu u Izraelu borit će se Ivana Kirilenko, Valentina Šestak, Valentina Belušić, Dragana Zrinski, Nataša Vargović, Mihaela Crnčić, Ivana Tudić, Katjana Klarić, Karolina Igrec, Lana Vrabelj, Leticija Krstanović te Marsela Nemec.

U ime svoje ekipe obratila se Ivana Kirilenko koja je napomenula kako naporno treniraju i nadaju se što boljem plasmanu, te ujedno zahvalila Županiji na podršci. Na put se kreće u utorak 13. ožujka, a prvi će okršaj imati s ekipom Italije.

Služba ureda župana