Župan prisustvovao 125. godišnjoj skupštini DVD-a Peteranec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Peteranec u subotu je održalo 125. po redu godišnju skupštinu  kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren.

Sjednicu je otvorio predsjednik DVD-a Peteranec Zlatko Blažek pohvalivši rad i zalaganje Društva istaknuvši potom zadovoljstvo reliziranim planovima u protekloj godini, nakon čega je tajnik društva Damir Jakupec podnio Izvješće o radu za 2016. godinu.

Tajnik Jakupec je posebno istaknuo rad i zalaganje članova te dodao kako je Društvo prošle godine nabavilo novo vatrogasno vozilo i započelo s izgradnjom novog vatrogasnog spremišta. Pored toga, naglasio je kako će Društvo i dalje ulagati u opremu i obrazovanje svojih članova kao i u prevenciju požara.

Pored brojnih gostiju i uzvanika, čestitke na 125 godina rada uputio je i župan Koren koji je naglasio važnost i kontinuitet rada vatrogasaca Dobrovoljnog vatrogasnog društva Peteranec, ali i kvalitetu rada županijske Vatrogasne zajednice kojoj Županija pruža značajnu financijsku podršku.

Skupštini su nazočili i obratili se prigodnim riječima načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić te Ivan Golubić dopredsjednik županijske Vatrogasne zajednice.

U radnom dijelu izabrana su nova vodstva društva pa je tako za predsjednika ponovno izabran Zlatko Blažek, novi zapovjednik je Matija Grčić dok je za tajnika društva izabran Damir Jakupec.

Na kraju Skupštine dodijeljena su i priznanja za članove koji su osposobljeni za nova zvanja kao i priznanje za uzornog vatrogasca godine, a koje je pripalo članu Dragi Gorupu.

Služba ureda župana

Izvor fotografije: Općina Peteranec