Župan prisustvovao otvorenju izložbe „Alpe Adria Srce naive“ u Općini Šentjur

U sklopu slovenskog  kulturnog praznika jučer je u Općini Šentjur održano otvorenje izložbe „Alpe Adria Srce naive“ i svečana sjednica kojoj je prisustvovao župan Darko Koren, slovenski predsjednik Borut Pahor te veleposlanica RH u Sloveniji Vesna Terzić.

Na samom otvorenju župan Koren zahvalio je svima na doprinosu oko realizacije ove izložbe kao i na već dugogodišnjoj suradnji Županije, Udruge hlebinskih slikara i kipara naive te Društva likovnih stvaratelja Šentjur koji doprinose promociji naivne umjetnosti.

Na izložbi koja je održana u Galeriji Zgornji trg Šentjur predstavljeni su radovi s 3. Međunarodne likovne kolonije „Alpe Adria Srce naive“ kao zajednički projekt financiran od strane Koprivničko-križevačke županije i Saveza Alpe Jadran koja okuplja umjetnike iz regija članica Saveza i šire.

Valja istaknuti da je nakon svečane sjednice kojom je obilježen  slovenski kulturni praznik,  župan Koren u razgovoru s predsjednikom Pahorom imao prilike predstaviti gospodarske i turističke potencijale Koprivničko-križevačke županije te pri tom naglasio važnost likovnog izričaja naivnog slikarstva kao jednog od načina promocije Županije diljem svijeta.

Otvorenju izložbe prisustvovali su i direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc, načelnica Općine Hlebine Božica Trnski, župan Općine Šentjur Marko Diaci te ostali uvaženi gosti kao i slikari naivne umjetnosti.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Edi Einspieler