Župani i gospodarstvenici predstavili ulagačke mogućnosti u Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju

Posljednje događanje tijekom boravka predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u izmještenom Uredu u Koprivničko-križevačkoj županiji bilo je predstavljanje ulagačkih mogućnosti u Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, koje je održano u prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, za predstavnike diplomatskog zbora akreditirane u Hrvatskoj.

Prezentaciju o ulagačkim mogućnostima Koprivničko-križevačke županije održao je župan Darko Koren, osvrnuvši se na prometnu povezanost i infrastrukturu, prirodne i kulturno-turističke potencijale te gospodarske pokazatelje. Pritom je naglasio kako je vizija djelovanja Županije u službi čovjeka i održivog razvoja, uz konkurentno gospodarstvo i visoku kvalitetnu života te je   predstavio najvažnije gospodarske subjekte, domaće i strane, koji djeluju na ovom području, kao potporne institucije za poduzetnike, obrtnike i gospodarstvenike. Diplomatskom zboru govorio je i o poduzetničkim zonama, naglasivši kako najveći investicijski potencijal imaju energetski sektor te prehrambeno-prerađivačka i farmaceutska industrija, dodavši kako Županija ima CIFR certifikat Prijateljske regije za ulaganja, kao i da je među 10 regija u jugoistočnoj Europi s najboljom FDI strategijom (strana izravna ulaganja).

Predstavljanja ulagačkih mogućnosti održali su i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, kao i predstavnici tvrtki Podravka, Bauwerk Boen, Hangar 18, Čazmatrans, Hittner i Koestlin.

Predsjednicu su, uz broje gospodarstvenike, dočekali i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, predstavnici HGK Županijske komore Bjelovar te predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Mirko Habijanec sa suradnicima. Nakon prezentacija uslijedio je zajednički odlazak na ručak, a župan Koren Predsjednici je još jednom zahvalio na dolasku te iskazao želju za daljnjom suradnjom, u okviru svih tema koje su spomenute tijekom njezinog boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Služba ureda župana