Županija podržala organizaciju 25. Memorijalnog turnira Goran Vrbošić-Vrba

U prostorima koprivničke gradske uprave održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program 25. po redu Memorijalnog rukometnog turnira Goran Vrbošić-Vrba, koji se igra u spomen na tragično preminulog dobrovoljca Domovinskog rata i rukometaša.

Konferenciji za medije prisustvovao je zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je kazao kako je Memorijalni turnir, koji će održati od 2. do 3. veljače, financijski i organizacijski podržala i Koprivničko-križevačka županija, te kako je „iznimna čast dati doprinos manifestaciji u sjećanje na velikog rukometaša koji je položio svoj život za domovinu, ali i popularizirati ovaj sport, posebno među mladima“.

O obilježavanju velikog jubileja govorio je predsjednik Rukometnog kluba Koprivnica – Hangar 18 Alen Lazar, kazavši kako su za građane pripremili bogat program koji se sastoji od rukometnih utakmica, svečane akademije i koncerata. U sportskom dijelu nastupit će klubovi PPD Zagreb, Nexe iz Našica i Zaprešić, kao i domaćini, s time da će sve utakmice biti revijalnog karaktera, a pridružit će im se i djeca. Naime, djevojčice 2008. godišta iz Rukometnog kluba Podravka igrat će s dječacima iz Kluba Hangar 18, dok će njihovi dječaci rođeni 2004. godine igrati utakmicu protiv vršnjaka iz Čakovca.

Predsjednik Lazar zahvalio je na podršci Županiji, Gradu Koprivnici, tvrtki Podravka i Ministarstvu obrane, te je najavio kako je prvog dana, 2. veljače, u dvorani Domoljub planiran koncert klape Hrvatske ratne mornarice i Jazz orkestra Oružanih snaga, s time da su ulaznice besplatne, a mogu se podići na blagajni Domoljuba ili preko Kluba. Sljedećeg dana u dvorani Srednje škole u 20,30 sati na rasporedu je koncert grupe Opća Opasnost. Ulaznice su također besplatne, a mogu se od ponedjeljka, 29. siječnja podići u Šarenom dućanu, na Bazenima Cerine, u Hotelu Podravina i u Turističkoj zajednici grada Koprivnice.

Kazavši kako mu je Goran Vrbošić-Vrba uzor u vojničkoj karijeri, na konferenciji se u ime ministra obrane i načelnika glavnog stožera Oružanih snaga obratio brigadir Dražen Ressler istaknuvši: „On je jedan od naših junaka iz Domovinskog rata. Inače je Slavonac koji je kao dijete doselio u ovu pitomu Podravinu, odrastao je ovdje, skupa s nama se školovao, a bio je i sportaš i rukometaš. Početkom 90-ih godina kada dolazi do ratnih sukoba vraća se u Slavoniju, u 132. brigadu, a junački je poginuo u Posavini u srpnju 1992. godine, izvlačeći ranjenike.“

Brigadir Ressler također je najavio je kako će u Koprivnici tijekom trajanja Memorijalnog turnira biti postavljen promidžbeni štand za one zainteresirane za vojni poziv, kojima će kadeti Hrvatske vojske predstaviti kako Ministarstvo obrane i Oružane snage rade na izobrazbi budućih časnika.

Svečana akademija na kojoj će biti prikazan film o Vrbi na rasporedu je 3. veljače, a prisustvovat će joj Počasno-zaštitna bojna Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Služba ureda župana