Županijski savjet mladih organizirao obuku u suradnji s Udrugom gradova u RH i Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Prošlog je vikenda u prostorijama Županijske uprave u organizaciji Županijskog savjeta mladih održana obuka za članova savjeta mladih koji djeluju na području Županije i druge zainteresirane sudionike, koju je provela Udruga gradova u Republici Hrvatskoj u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na samom početku, okupljene su pozdravili predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić te predsjednik Županijskog savjeta mladih Željko Jurković, a obuka je, osim Županijskom savjetu, bila namijenjena i gradskim te općinskim savjetima.

Predavači su bili savjetnik u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava Matija Kikelj te savjetnik u Udruzi gradova u RH Mario Žuliček, a sudionike su upoznali s djelokrugom rada Savjeta mladih te im predstavili primjere dobre prakse. Program obuke sastoji se od tri modula – Sustav lokalne i područne (regionalne) samouprave, Zakon o savjetima mladih te Odnosi izvršnih čelnika, predstavničkih tijela i Savjeta mladih.

Uz članove Županijskog savjeta, obuci su prisustvovali članovi Savjeta mladih Grada Križevaca, Savjeta mladih Grada Koprivnice i Savjeta mladih Grada Đurđevca, članovi Županijske skupštine te predstavnici stručnih službi jedinica lokalne i područne samouprave.

Služba ureda župana