Županijski Savjet mladih raspravljao o projektima koji će doprinijeti poboljšanju života mladih

U prostorijama Županijske uprave u četvrtak, 17. svibnja održana je treća po redu sjednica Županijskog savjeta mladih koju je vodio predsjednik Savjeta Željko Jurković.

Nakon prihvaćanja zapisnika s druge sjednice, druga točka dnevnoga reda odnosila se na Izvješće obuke članova savjeta mladih s područja Koprivničku-križevačke županije, gdje je predsjednik Jurković napomenuo kako je obuka bila jedna od najuspješnijih dosad, te je zahvalio članovima na sudjelovanju.

Treća točka dnevnoga reda bila je vezana uz  provedbu projekta „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“, koji će dugoročno stvoriti višestruke učinke na ciljanu skupinu i krajnje korisnike. Također će doprinijeti jačanju suradnje kroz kontinuiranu provedbu Programa za mlade, razvijanju kvalitetnih aktivnosti i projekata usmjerenih mladima, kao i politika za mlade koje će uspješnije, brže i učinkovitije realizirati potrebe mladih.

Krajnji korisnici također će imati koristi od projekta, obzirom na to da će mladi pripremom projekata koji proizlaze iz Programa doprinijeti stvaranju novih radnih mjesta, povećanju kvalitete života svih pripadnika zajednice, stvaranju novih i poboljšanih usluga te jačanju cjeloživotnog obrazovanja i osposobljavanja, kao i poticanja volonterskog rada.

Predsjednik Jurković na kraju je najavio svoje sudjelovanje na 6. sjednici Koordinacije županijskih savjeta mladih koja će se održati u Osijeku u lipnju ove godine, a sjednica je završena raspravom o potrebama i problemima mladih.

Služba ureda župana