Županijski Savjet za umirovljenike u Đurđevcu održao tribinu „Pravna, zdravstvena i socijalna zaštita umirovljenika i osoba starije životne dobi“

Nakon Koprivnice, Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije u prostorijama INA-e u Đurđevcu u četvrtak, 17. svibnja održao je tribinu pod nazivom „Pravna, zdravstvena i socijalna zaštita umirovljenika i osoba starije životne dobi“.

Tribina je, kao i ona u Koprivnici, održana povodom Međunarodnog dana obitelji, a uvodno su se obratili predsjednik Savjeta, ujedno i predsjednik Županijske skupštine, Željko Pintar, te u ime Koprivničko-križevačke županije Željka Koluder Vlahinja koji su posjetiteljima zahvalili na dolasku i interesu za teme koje im se predstavljaju.

Predsjednik Pintar naglasio je važnost informiranja osoba treće životne dobi o svim pravima koja im pripadaju kako bi mogli kvalitetno i dostojanstveno živjeti, što se prije svega odnosi na materijalnu sigurnost, adekvatnu zdravstvenu zaštitu i uključenost u društveni život zajednice.

Prvo predavanje imala je potpredsjednica Savjeta i ravnateljica koprivničkog Doma za starije i nemoćne Vesna Križan, koja je govorila na temu „Odgovorno planiranje treće životne dobi“, s ciljem da se kod osoba starije životne dobi potakne vlastita odgovornost o planiranju životnih prioriteta, a zatim se obratio član Savjeta i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak na temu „Prava iz sustava socijalne skrbi“. Zamjenica ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Vlatka Janeš Poje na kraju je predstavila dostupnost zdravstvene zaštite osobama starije životne dobi.

Služba ureda župana