Županijski Zavod za hitnu medicinu predstavio novu opremu i planove za naredno razdoblje

U ponedjeljak, 7. svibnja u prostoru Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije održano je predstavljanje nove opreme – prijenosnih stolica za pacijente, čemu je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima.

Ravnateljica Zavoda Mirjana Hanžeković zahvalila je Županiji kao osnivaču na kontinuiranoj podršci, pojasnivši kako je riječ o tri prijenosne stolice, specifične na način da osim što služe za prijenos pacijenata imaju i poseban sklop tzv. gusjenice, koje će omogućiti djelatnicima hitne medicine da ne moraju više podizati pacijente već će ih prenositi prilikom intervencija.

Ukupna vrijednost ove opreme je 100 tisuća kuna, sredstva su naša vlastita osigurana u financijskom planu Zavoda, a osim sjedištu u Koprivnici, stolice su namijenjene i za ispostave u Križevcima i Đurđevcu. Nadam se pozitivnim reakcijama pacijenata, kao i boljoj dostupnosti zdravstvene skrbi koju uz pomoć Županije pokušavamo što je moguće više unaprijediti.“, pojasnila je ravnateljica Hanžeković, dodavši kako je Zavod prošle godine imao 30 tisuća zbrinutih pacijenata i osam tisuća intervencija na terenu, čemu će prijenosne stolice znatno doprinijeti u smislu bržeg prijenosa pacijenata.

Ravnateljica je također najavila kako su danas imali otvaranje nabave za osam sanitetskih vozila, čija je ukupna vrijednost 2.262.500,00 kuna, što je najveća i najznačajnija nabava ove godine.

Moramo ponovno zahvaliti osnivaču koji ima razumijevanje za naše potrebe i daje nam potporu bez koje ne bismo mogli pristupiti ovako velikoj i zahtjevnoj nabavi. Procijenjena vrijednost nabave je 2.262.500,00 kuna, od čega je 1.579.000,00 kuna osigurano u proračunu Županije decentraliziranih sredstava, a ostatak će se financirati iz vlastitih sredstava Zavoda. Time ćemo obnoviti vozni park sanitetskog prijevoza i zamijeniti stara vozila, obzirom da je većina njih prošle mnogo kilometara i iziskuju velika financijska ulaganja.“, dodala je ravnateljica Hanžeković.

Zamjenik Ljubić kazao je kako Županija, osim o Zavodu za hitnu medicinu, brine o svim svojim zdravstvenim ustanovama, a sve s ciljem poboljšanja kvalitete i dostupnosti zdravstvene usluge za sve stanovnike.

Izuzetno mi je drago što smo danas ovdje, a to je dokaz da Županija osim u školstvo, mnogo ulaže i u sektor zdravstva. Podizanje standarda medicinske skrbi za naše pacijente jedan nam je od prioriteta, a to ćemo omogućiti nabavom suvremene opreme, kao i obnovom voznog parka, što je osnova za djelovanje Zavoda za hitnu medicinu. Nadamo se kako ćemo kroz sve aktivnosti koje podržavamo pomoći pacijentima, a zaposlenicima Zavoda olakšati rad.“, istaknuo je zamjenik Ljubić te zahvalio ravnateljici i zaposlenicima Zavoda na odličnoj suradnji.

Ravnateljica Hanžeković još je dodala kako ovih dana očekuju rezultate Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na koji su aplicirali početkom godine, a tiče se energetske obnove zgrade Zavoda, koja je vrijedna 1,4 milijuna kuna.

Služba ureda župana