Županijsko vijeće za prevenciju u lokalnoj zajednici raspravljalo o stanju sigurnosti i provedenim aktivnostima

U prostorijama Županijske uprave u četvrtak, 29. ožujka održana je sjednica Županijskog vijeća za prevenciju u lokalnoj zajednici Koprivničko-križevačke županije, koju je vodio zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Na samom početku okupljenima se obratio načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac koji je predstavio glavne elemente stanja sigurnosti za 2017. godinu, gdje je naglasio kako su kaznena djela u opadanju te kako su po njihovoj razriješenosti u samom hrvatskom vrhu među policijskim upravama. Također, u prošloj je godini smanjen i broj prometnih nesreća, no povećan je broj poginulih u nesrećama što predstavlja velik problem na kojemu će se poraditi raznim aktivnostima.

U raspravu se uključila i predsjednica Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice Marija Mraz koja je naglasila važnost preventivnih programa u smislu podizanja sigurnosti na prometnicama, obzirom na teške posljedice koje nastaju nakon prometnih nesreća. Policijska službenica za prevenciju Maja Vrbek zatim je održala prezentaciju te predstavila provedene aktivnosti i planove za naredno razdoblje. Na mnogo projekata Policijska uprava surađuje upravo s Udrugom „Bolje sutra“, ali i predstavnicima drugih udruga, institucija te lokalne i područne samouprave, kako bi zajedničkim snagama unaprijedili ukupno stanje sigurnosti, javnog reda i kvalitete života.

Jedna od točaka dnevnog reda odnosila se i na problematiku pripadnika romske nacionalne manjine, gdje je dogovorena daljnja međusobna suradnja svih uključenih.

Služba ureda župana