Autolimar Ivo Matić dobio najviše priznanje Hrvatske obrtničke komore

Prošlog je vikenda u Zagrebu održana svečana akademija kojom je obilježen Dan Hrvatske obrtničke komore, a događanju je prisustvovao i zamjenik župna Ratimir Ljubić.

Na svečanosti su promovirana 1252 majstora koji su položili majstorski ispit u protekloj godini, dodijeljene su nagrade „Šegrt Hlapić“ Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te su zaslužnim obrtnicima dodijeljena visoka priznanja.

Na prijedlog Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, vlasnik autolimarskog obrta Ivo Matić iz Kunovec Brega dobio je plaketu „Zlatne ruke“ s pisanim priznanjem. Nagradu je dobio zbog dugogodišnjeg uspješnog vođenja obrta u kojem je trenutno zaposleno šest radnika, kao i zbog doprinosa u području strukovnog obrazovanja u kojem dugi niz godina sudjeluje kao član komisija za polaganje majstorskih i pomoćničkih ispita te kao majstor stručni učitelj prenosi znanja na učenike srednjih škola. Matić je i sudac Suda časti Hrvatske obrtničke komore, a uz rad u obrtu i obrtničkim asocijacijama uspješan je i kartingu.

Osim zamjenika Ljubića, svečanosti su prisustvovali tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać i predsjednik Udruženja obrtnika Koprivnica Darko Frankol.

Služba ureda župana