Bogatim programom Općina Novigrad Podravski proslavila svoj dan

Prošlog je vikenda uz bogat program i mnoštvo posjetitelja Općina Novigrad Podravski svečano proslavila svoj dan i blagdan Župe Rastanak svetih apostola.

Predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar prisustvovao je 4. Festivalu pjevača amatera „„Raspjevana Podravina 2018. Novigrad Podravski“, koji je održan u organizaciji Osnovne škole Prof. Blaža Mađera i KUD-a „Ivan vitez Trnski“, a na kojemu je nastupilo 13 pjevača. Predsjednik Pintar zaželio im je mnogo sreće i uspjeha, a prema ocjeni stručnog žirija prvo su mjesto podijelili Klara Jaković i Karlo Jaković, drugo mjesto pripalo je Luciji Kolarević, dok je treće mjesto osvojila je Jelena Kovačić. Nagrada publike pripala Novigradskim pajdašima. Predsjednik Pintar posjetio je i izložbu „Kino u Novigradu Podravskom“ u organizaciji Planinarskog društva „BILO“ ogranak Novigrad Podravski, a prisustvovao je i svetoj misi koju je predvodio je Ivica Cujzek, prefek i odgojitelj u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu, uz prisustvo susjednih župnika.

Centralno događanje proslave bila je svečana sjednica Općinskog vijeća koju je otvorio predsjednik Vijeća Mladen Levak, a, uz predsjednik Pintara, prisustvovali su joj zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je ujedno bio izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, saborski zastupnik Branko Hrg, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te brojni načelnici općina, predstavnici institucija i drugi uzvanici.

Načelnik Novigrada Podravskog Zdravko Brljek istaknuo kako je u proteklih godinu dana napravljen velik napredak u svim segmentima djelovanja Općine te kako imaju snage, volje, energije i znanja osigurati još bolju budućnost za sve mještane.

Uputivši čestitke na svemu ostvarenom, zamjenik Ljubić pohvalio je vodstvo Općine na pokazanom zajedništvu i predanom radu, dodavši kako im je Županija na raspolaganju za podršku u svim aktivnostima. Također je spomenuo planiran projekt energetske obnove za novigradsku Osnovnu školu koji je planiran za sljedeću godinu te je Općini poželio mnogo uspjeha u daljnjem djelovanju.

Pozdravim su se govorima obratili i saborski zastupnik Hrg, gradonačelnik Jakšić te načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović, dok je za kulturno-umjetnički dio programa bio zaslužan Mješoviti pjevački zbor KUD-a „Ivan Vitez Trnski“. Doprinos organizaciji dale su i članice Društva žena Novigrad i KUD-a Delovi.

Po završetku svečane sjednice predsjednik Pintar otvorio je izložbu radova Udruge hlebinskih slikara i kipara naive povodom 50. godišnjice Galerije navine umjetnosti u Hlebinama te izložbu radova s 5. likovne kolonije održane u Vlaislavu u organizaciji Likovnog kluba Paleta i Udruge „Bolje sutra“ grada Koprivnice.

Služba ureda župana