Centar za pružanje usluga u zajednici „Svitanje“ proslavio 60. obljetnicu

Centar za pružanje usluga u zajednici „Svitanje“ u petak, 8. prosinca u koprivničkom je Domu mladih proslavio 60. obljetnicu postojanja i uspješnog djelovanja na pomoći djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, omogućavajući im sretnije djetinjstvo.

Svečanosti je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je pohvalio rad Centra, kao i brojne aktivnosti i projekte koje provode, pri čemu je posebno istaknuo uslugu poludnevnog boravka i organiziranog stanovanja, što značajno doprinosi kvaliteti života djece i mladih te njihovom pravilnom razvoju. Svim zaposlenicima i ravnatelju Centra Milivoju Androliću zamjenik je čestitao ovu važnu obljetnicu te im poželio da i nadalje ovako uspješno djeluju i predvode pozitivne promjene u lokalnoj zajednici.

Ravnatelj Androlić kazao je kako je, uz promjenu naziva i djelatnosti ustanove, svih ovih godina konstanta bila briga o djeci i mladima kojih je danas tridesetak, a posljednjih godina proveli su i reformu unutar sustava socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj koja je Centru donijela novi spektar usluga fokusiran na pravo djeteta da živi u obitelji. Govoreći o viziji razvoja Centra, ravnatelj je izdvojio osiguranje još barem jednog mobilnog tima u sastavu socijalni radnik i psiholog koji će biti na terenu i pružati pomoć onima kojima je to potrebno, te otvaranje poludnevnih boravaka u Križevcima i Đurđevcu, što se pokazalo kao dobra praksa u Koprivnici.

Uz brojne goste, predstavnike gradova, općina, udruga i tvrtki koje surađuju sa Centrom, proslavi su još prisustvovali pomoćnica ministrice za socijalnu politiku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Maja Vučinić Knežević, predstojnica ureda UNICEF-a u RH Valentina Otmančić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, predstojnica Ureda državne uprave Koprivničko-križevačke županije Elizabeta Repić Perković, zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž te predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal.

Nakon uvodnih obraćanja,  prikazan je film o Centru, a svojim nastupom program su uveličali učenici koprivničkih osnovnih i srednjih škola, kao i korisnici Centra.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: koprivnica.hr