Članovi DVD-a Herešin održali svoju prvu izvještajnu skupštinu

Najmlađe Dobrovoljno vatrogasno društvo Herešin  koje djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice, prošlog je vikenda održalo svoju prvu izvještaju skupštinu, kojoj je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao referent za zaštitu i spašavanje Krešimir Škvorc.

Predsjednik Društva Josip Lončarić okupljenima se obratio prigodnim govorom, a u sklopu Izvještaja o radu za 2017. godinu predstavljeno je kako su članovi prikupili svu zakonom propisanu dokumentaciju te aktivno sudjelovali u životu svog mjesta. Društvo zasad broji nešto više od 50 članova, od kojih je 25  odmah početkom 2018. godine krenulo na vatrogasne tečajeve. Vatrogasna zajednica Koprivnice članove je opremila informatičkom opremom, kao i s deset radnih uniformi, a uskoro će dobiti i deset svečanih odora. Također, deset članova s položenim ispitom uputit će se na liječnički pregled kako bi bili raspoloživi za buduće intervencije.

Referent Škvorc vatrogascima je poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu i što manje intervencija, a obratili su se i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, predsjednik VZ Koprivnice Ivan Golubić te Željko Cvrtila u ime Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica.

Služba ureda župana