Članovi Županijskog savjeta mladih raspravljali o izradi programa za mlade

U prostorijama Županijske uprave u srijedu, 21. ožujka održana je druga po redu sjednica Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije, kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić, a vodio ju je predsjednik Savjeta Željko Jurković.

Obrativši se članovima Savjeta, zamjenik Ljubić kazao je kako im je Županija na raspolaganju za pomoć u svim programima, a predsjednik Jurković zahvalio mu je na podršci.

Nakon prihvaćanja zapisnika, druga točka dnevnog reda odnosila se na organizaciju obuke članova u suradnji s Udrugom gradova. Predsjednik Jurković dodao je kako je obuka zamišljena na način da se, uz Savjet, uključe i članovi županijske skupštine, kao i članovi drugih savjeta mladih s područja Županije.

Jedna od sljedećih aktivnosti Savjeta bit će poticanje na osnivanje savjeta mladih u općinama, a raspravljalo se i o izradi Županijskog programa za mlade, gdje je predsjednik Jurković naglasio kako je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uz javni poziv usmjeren mladima uvrstilo i prioritetno područje za financiranje izrade gradskih i županijskih programa za mlade. Maksimalni iznos je 70.000,00 kuna, s time da 30% mora sufinancirati Županija, a to su sredstva osigurana za rad Savjeta mladih. Iz Programa će se vidjeti u kojem se smjeru kreću interesi i potrebe mladih, a prvo je potrebno napraviti istraživanje na području cijele Županije.

Sjednica je nastavljena raspravom o budućem radu Savjeta, s osvrtom na izazove i probleme s kojima se mladi suočavaju.

Služba ureda župana