Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih stiže u Koprivničko-križevačku županiju

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma sportskih igara mladih stiže u Koprivničko-križevačku županiju, a održat će se 24. travnja s početkom u 15.30 sati na Strossmayerovom trgu u Križevcima, 25. travnja  s početkom u 10 sati na Zrinskom trgu u Koprivnici te 28. travnja s početkom u 12 sati na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu.

Manifestaciju su financijski podržale Koprivničko-križevačka županija i županija Zajednica sportova, a održat će se po 22. put i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci, a cilj je da se kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativa svim negativnostima današnjice. Plazma Sportske igre mladih najmasovnija su amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja.

U sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola s područja gradova i okolice, a pobjednici će se plasirati na državnu zavšnicu Plazma sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja. Na svim događanjima bit će informativno – edukativni kutak za djecu i mlade velike nacionalne preventivne kampanje„ Zajedno više možemo – u akciji s policijom“ u kojem će se  provoditi  aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova. Osnovnoškolci će moći naučiti sve o ponašanju u prometu, isprobati simulatore, dobiti edukaciju iz krim policije te obići policijska vozila i motore.

Coca- Cola kutak bit će orijentiran na nogometnu tematiku i pun okrijepe za sve, a kako bi se čuvalo prirodu sve bočice sokova i vode prikupljat će se za recikliranje. U sklopu manifestacije održat će se i Coca-Cola Cup, najveći je turnir u malom nogometu koji se već petu godinu organizira pod okriljem Sportskih igara mladih, a ove godine uključit će čak 80 gradova u Hrvatskoj.

Sve najbolje od Plazma sportskih igara mladih možete pratiti na stranici: www.igremladih.hr

 

Služba ureda župana