Dan ružičaste vrpce obilježen u gradovima diljem Županije

Na gradskim trgovima u Đurđevcu, Koprivnici i Križevcima, kao i u ostalim dijelovima Hrvatske, u subotu 7. listopada obilježen je Dan ružičaste vrpce, kojim se želi skrenuti pažnja javnosti na važnost ranog otkrivanja raka dojke.

Podjelom ružičastih vrpci koje su simbol solidarnosti i potpore, kao i edukativnog materijala, želi se poslati poruka kako je važno uključiti se u samopreglede dojki, preventivne preglede i mamografiju, uz ostale aktivnosti u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke.

Na đurđevačkom trgu građane su informirale članice Udruge žena s bolestima dojke „Narcise“, u Koprivnici Udruga žena s bolestima dojke „Nada“, a u Križevcima Klub žena s bolestima dojke „Agata“. Podršku obilježavanju ovog važnog datuma pružili su i župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te potpredsjednica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić, kao i predstavnici gradova Koprivnice, Križevaca i Đurđevca.

Ovogodišnja akcija održana je pod motom „Darujmo ružičasti život“.

Služba ureda župana