Delegacija iz Mađarske posjetila Đelekovec i Ferdinandovac

Delegacija iz mađarskog grada Csurga, predvođena gradonačelnikom Janosom Fustosom, ravnateljima vrtića i škole, uz podršku konzultantske kuće, boravila je na radnom sastanku u Đelekovcu i Ferdinandovcu.

Delegaciju su dočekali zamjenik župana Ratimir Ljubić, načelnica Općine Đelekovec Štefica Sirutka, ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić sa suradnicima, ravnateljica Osnovne škole M. P. Miškine Đelekovec Sonja Vuljak te predstavnici Dječjeg vrtića “Vrapčić“ podružnice “Iskrica” Đelekovec i Osnovne škole Ferdinandovac.

Ovo je bio drugi u nizu sastanaka sa svrhom sadržajne analize zajedničkog projekta s čijom bi se provedbom započelo sljedeće godine, a dogovarane su smjernice za prijavu. U projektu bi sudjelovale đelekovečka škola i vrtić te vrtić iz Csurga, a prvi je sastanak održan u Mađarskoj. Nakon radnog dijela u Općini, krenulo se u posjet školi i vrtiću, gdje su se gosti iz Csurga upoznali s posebnostima ovih dviju ustanova. Izrazivši zadovoljstvo viđenim, mađarska je delegacija poručila kako vjeruje u nastavak dobre suradnje na prekograničnim projektima, na korist svih uključenih.

Služba ureda župana