Dodijeljene nagrade za najljepši dječji putopis „Putositnice 2018.“

U dvorani Domoljub u Koprivnici, u petak 4. svibnja održana je dodjela nagrada u sklopu natječaja za najljepši dječji putopis „Putositnice 2018.“, čemu je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Natječaj je u spomen na hrvatskog putopisca Antuna Nemčića objavila Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“, a pokrovitelji su bili Koprivničko-križevačka županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Koprivnica i Podravka d.d.

U pisanju putopisa mogli su sudjelovati učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola s područja Republike Hrvatske, a tema natječaja bile su putositnice s putovanja Lijepom Našom koje sadržavaju opis krajolika, ljudi i običaja te kulturnog i povijesnog bogatstva.

Vrijednim učenicima koji su pokazali svoju kreativnosti i ljubav prema domovini zahvalili su zamjenik Ljubić, ravnateljica škole Gordana Gazdić-Buhanec i pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

Povjerenstvo za prosudbu koje su činili predsjednica Branka Jakupec, književnica Enerika Bijač i profesorica hrvatskog jezika Đurđa Majcen, zaista nije imalo lagan zadatak, te je od 46 pristiglih radova izabralo 10 najljepših putopisa učenika, od kojih je pet dobilo nagrade, a pet pohvale.

Služba ureda župana