Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica proslavio 27. rođendan

Dom za starije i nemoćne osoba Koprivnica u srijedu, 4. travnja svečanim je programom proslavio 27. obljetnicu postojanja i uspješnog djelovanja. Proslavi su prisustvovali i župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, pročelnice upravnih odjela te brojni uzvanici.

Na početku svečanosti okupljenima se obratila ravnateljica Doma Vesna Križan te uputila zahvale svojim zaposlenicima i korisnicima, kao i Županiji koja je osnivač Doma od 2002. godine, naglasivši kako samo zajedničkim snagama mogu ostvarit ciljeve i nositi se s izazovima.

Ovo je Dom otvorenog srca i otvorenih vrata, koji je sa svojim radom započeo daleke 1991. godine. Uvijek smo bili i nadam se da ćemo ostati jedna velika obitelj, a to je i nit vodilja u našem radu. Zahvaljujući nesebičnom radu i ljubavi koju zaposlenici ulažu u skrb o našim korisnicima postali smo prepoznatljivi i na državnoj razini, a kroz brojne zabavne, edukativne i rekreativne sadržaje stvorili mjesto na koje se rado dolazi, centar okupljanja i druženja građana treće životne dobi.“, istaknula je ravnateljica Križan, uputivši zahvale i Klubu za starije osobe „Mariška“ koji od 2002. godine djeluje pri Domu, organizira aktivnosti i provodi projekte Pomoć u kući starijim osobama, Dnevni boravak te Halo pomoć, pomažući onima kojima je to potrebno.

Ravnateljica je još poručila kako će i dalje „učiti, mijenjati se i razvijati na dobrobit svojih korisnika jer vole svoj posao i poštuju ljude o kojima skrbe“, spomenuvši kako se u Domu i dalje traži mjesto više, lista čekanja je preko osam godina, a trenutno imaju preko dvije tisuće molbi. Do sada je kroz ustanovu prošao 1601 korisnik, a prva ravnateljica bila je Anica Ranilović, koja je ujedno odgovorna za uspostavu institucionalne skrbi o osobama treće životne dobi.

Čestitkama Domu na 27. godišnjici pridružio se i župan Darko Koren, kazavši kako ga uvijek dočekaju veselje i pozitivna atmosfera te je pohvalio rezultate u skrbi o starijim osobama koje postižu.

Svi brinemo o uspješnom djelovanju ove ustanove te ćemo vam uvijek biti podrška i u financijskom i svakom drugom smislu. Ovdje se osjeća sinergija bogatog života korisnika te ljubavi i predanosti zaposlenika i ravnateljice, a posebno su važni programi i projekti koji služe zbrinjavanju građana koji trebaju pomoć. Naš zadatak je omogućiti visok standard i kvalitetne usluge za što više građana treće životne dobi, a upravo ovih dana dogovaramo modele kako to činiti.“, dodao je župan, zahvalivši svima koji 24 sata dnevno rade kako bi korisnicima uljepšali život.

Poseban doprinos svečanoj proslavi dao je Mješoviti pjevački zbor umirovljenika grada Koprivnice pod vodstvom Ane Pleskalt koji ove godine također slavi 27. rođendan te recitatori s prigodnim pjesmama.

Služba ureda župana