DVD Gregurovec održao redovnu godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gregurovec prošlog je vikenda održalo svoju redovnu godišnju skupštinu kojoj je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec, koji je pohvalio trud i zalaganje vatrogasaca te njihov doprinos odličnim rezultatima županijskog vatrogastva na brojnim natjecanjima.

Predsjednik DVD-a Josip Ruganec kazao je kako su prošle godine u Molvama bili županijski prvaci u muškoj i ženskoj kategoriji na što su posebno ponosni, a prije toga smo bili su i općinski prvaci u dvije kategorije. Također sudjeluju na državnim natjecanjima, a DVD ima oko 65 članova, od kojih je 26 aktivnih.

U svom osvrtu na realizirane projekte u prošloj godini, predsjednik Ruganec istaknuo je kako su na spomen-sobi promijenili krov i stolariju i to uz veći dio općinskog sufinanciranja, dok je u manjem dijelu financijski sudjelovalo Društvo. U svakodnevnom radu pomažu im razni sponzori, a u 2018. godini, uz preventivne aktivnosti, planiraju osposobljavanje članova te sudjelovanje na natjecanjima i jubilarnim obljetnicama kod susjednih društava. Više od trideset godina druže se s vatrogascima iz Savinjske doline u Sloveniji s kojima su pobratimljeni, a prošloj godini nisu imali intervencija.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr