DVD Sigetec održao redovnu godišnju skupštinu

U Društvenom domu Sigetec održana je 127. po redu godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sigetec, kojoj su u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan te referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc.

Svečani dio sjednice vodila je članica DVD-a Marija Horvat, a okupljenima se na početku obratio predsjednik DVD-a Davor Nemedan te im zaželio dobrodošlicu. Uz zapovjednika Habijana i referenta Škvorca, koji su pohvalili predan rad i rezultate članova DVD-a, prigodnim su se govorima obratili i načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić te njegov zamjenik, a ujedno i zapovjednik Društva, Darko Palaš.

Skupštini se odazvalo 12 dobrovoljnih vatrogasnih društava i četiri lokalne udruge, a jednoglasno su usvojeni Plan rada i Financijski plan za 2018. godinu.

Od aktivnosti vrijedi istaknuti kako je prošle godine troje vatrogasaca, Josip Jarža, Emanuel Senković i Sanjica Hrenić završilo osposobljavanje za vatrogasnog dočasnika, a na skupštini su dodijeljena i priznanja, i to Emanuelu Senkoviću za uzornog vatrogasca  i Josipu Vrlcu za predan rad u društvu. Također, zbog višegodišnjeg zalaganja priznanja su primili Štefica Igrec za 20 godina, Franjo Živko za 30 godina te Ignac Pavša za 50 godina djelovanja.

Služba ureda župana