DVD Veliki Raven održao redovnu godišnju skupštinu

U Vatrogasnom domu u Velikom Ravnu održana je 125. godišnja skupština DVD-a Veliki Raven, kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren.

DVD je osnovan 1894. godine, a prilikom svog obraćanja župan je naglasio kako se Koprivničko-križevačka županija ponosi svim svojim vatrogascima te kako im pruža pomoć i podršku i povrh svojih obaveza koje su propisane zakonom.

Rezultati našeg ulaganja u vatrogastvo se vide, a jedan od najboljih primjera je i DVD Veliki Raven, čijim članovima čestitam na svim postignuća, kao i svemu što čine za zaštitu i razvoj ovog kraja. Naime, vatrogastvo nije samo gašenje požara, nego segment društvenog života duboko utkan u našu zajednicu. Još jednom vam zahvaljujem na dosadašnjem radu te vam želim puno sreće, zdravlja i uspjeha u daljnjem djelovanju.“, poručio je župan.

Prigodnom se govorom obratio i predsjednik DVD Ivan Mužić, a pored predstavnika 25 DVD-ova i pripadnika Vatrogasne zajednice, skupštini su prisustvovali i saborski zastupnik Branko Hrg, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović te gosti iz Republike Slovenije, predstavnici Prostovljnog gasilskog društva Hoče.

U radnom dijelu skupštine podijeljene su diplome za 10, 20, 30 i 40 godina rada u DVD-u Veliki Raven, a jednoglasno su usvojena i sva izvješća.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr