Fotografija Gorana Šafareka proglašena najboljom na natječaju TOURPHOTO 2017.

Na Sveučilištu Sjever proteklog je vikenda otvorena izložba fotografija pristiglih na natječaj Tourphoto 2017. Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, na temu „Šoderica mjesto odmora i zabave“.

Izložbu je otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić, a najboljom je fotografijom proglašena ona Gorana Šafareka pod nazivom „Surfanje na Šoderici“. Drugo mjesto osvojio je Sven Rastovac, treće Petra Gašparić, a partneri u projektu bili su Sveučilište Sjever i platforma Mediapitch.

Uz zamjenika Ljubića, koji je pohvalio sudionike natječaja na kreativnosti i inovativnosti, zahvalivši im na doprinosu promociji Koprivničko-križevačke županije, prigodnim su se govorima obratili i direktor Turističke zajednice KKŽ Zdravko Mihevc, zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž i predstavnik Sveučilišta Sjever Mario Periša, ujedno i tehnički realizator izložbe.

Reviju turističke fotografije TOURPHOTO pokrenula je prije 13 godina Turistička zajednica Koprivničko – križevačke županije u suradnji s Foto kino klubom „Drava“ iz Đurđevca, s ciljem popularizacije prije svega turizma u Županiji, ali  i na kontinentu. Tijekom svih ovih godina teme su se mijenjale, od dvoraca i utvrda, preko rijeka i jezera kontinentalne Hrvatske, do zimovanja i ljetovanja na kontinentu. Natječajima se željelo potaknuti što veći broj posjetitelja, ljubitelja prirode i kulturnih i povijesnih znamenitosti da fotoaparatima zabilježe ljepote na putovanju Županijom.

Ove se godine temom „Šoderica mjesto odmora i zabave“ nastojalo pažnju usmjeriti na Podravsko more, koje posljednjih godina ponovno postaje poželjnim turističkim odredištem i mnoštvom atraktivnih sadržaja tijekom cijele ljetne sezone privlači sve više posjetitelja.

Služba ureda župana