Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica postala europskom točkom za darovite

Zamjenik župana Ratimir Ljubić u ponedjeljak 2.ožujka u Varaždinu je prisustvovao svečanosti dodjele diploma specijalistima prve generacije međunarodne specijalizacije za rad s darovitom djecom u Hrvatskoj i 2. susretu registriranih ustanova za darovite koji djeluju u sklopu European Talent Point u Hrvatskoj. U sklopu susreta dodijeljeni su i certifikati te promovirane  nove europske točke za darovite, a među njima je i Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica.

Certifikat nove europske točke za darovite  je ispred koprivničke Gimnazije primio ravnatelj Vjekoslav Robotić, a diplome je primilo i devet polaznika 1. generacije međunarodne specijalizacije za rad s darovitim učenicima i studentima po programu „The Radboud International Training on High Ability“ (RITHA), koji je godinu i pol dana provodilo nizozemsko sveučilište Radboud University iz Nijmegena.

Svečanost je održana u organizaciji Varaždinske županije i Europskog centra za darovite Hrvatska – Centara izvrsnosti Varaždinske županije u suradnji s Radboud Universityjem iz Nizozemske, a uz zamjenika Ljubića  prisustvovali su joj i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, direktorica RITHA programa Lianne Hoogeveen  te brojni ravnatelji osnovnih i srednjih škola.

Služba ureda župana