Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica proslavila 112. obljetnicu

Uz natjecanja učenika u odbojci, badmintonu i nogometu, Dan otvorenih vrata te svečanu akademiju, Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica obilježila je 112 godina postojanja i uspješnog djelovanja.

Svečanoj akademiji koja je održana u dvorani Domoljub prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić, potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić i suradnici, a zamjenik Ljubić tom je prilikom uputio čestitke, kazavši: „Naša Gimnazija ima bogatu tradiciju, a zahvaljujući izvrsnim rezultatima koje ostvarujete iz godine u godinu, možemo svi zajedno biti ponosni što ste u samom vrhu obrazovnog sustava u Republici Hrvatskoj. Zahvaljujem vam na svemu što činite kako biste promovirali Koprivničko-križevačku županiju te da i nadalje budete ovako uspješni.“

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, kao i ravnatelj Gimnazije Vjekoslav Robotić, koji je posebno zahvalio Županiji kao osnivaču na podršci te svojim učenicima i zaposlenicima škole.

Prošla nam je godina bila bogata postignućima, zavaljujući kojima smo zadržali status obrazovnog lidera na ovim prostorima, a u školi je provedeno više od 170 kurikularnih aktivnosti, projekata i mobilnosti. Trenutno provodimo dva INTERREG projekta vrijedna oko milijun kuna, a na osnovu projekata postali smo i eTwinning škola, po ocjeni Europske komisije jedna od devet najuspješnijih škola u Hrvatskoj.“, naglasio je ravnatelj Robotić.

Na svečanoj akademiji dodijeljena su i priznanja najboljim učenicima u protekloj školskoj godini, te je tako najboljom učenicom prvih razreda proglašena Marta Kunštić, među učenicima drugih razreda najbolji je bio Luka List, u trećim razredima Emilija Sinjeri, a u četvrtim Adrian Goršeta. Najboljom profesoricom proglašena je Kristina Ledinski.

U kulturno-umjetničkom programu učenici su pokazali svoje glazbene i scenske vještine, a u bogatom programu proslave Dana Gimnazije pripremili su i izložbe, demonstracije kemijskih pokusa, kvizove, izlaganja te predavanja, gdje treba istaknuti  projekt Gastro geografije u sklopu kojeg su učenici pripremili hranu iz raznih dijelova svijeta.

Služba ureda župana