Gospodarska delegacija Republike Indonezije posjetila Koprivničko-križevačku županiju

Gospodarska delegacija Republike Indonezije, predvođena gradonačelnikom provincije Purworejo Agusom Bastianom, u četvrtak, 30. studenoga boravila je u posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje je članove delegacije primio zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima te predstavnicima HGK Županijske komore Koprivnica, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Gradonačelnik Bastian kazao je kako je svrha posjeta bila uspostava prijateljskih i gospodarskih odnosa s Koprivničko-križevačkom županijom, prvenstveno zbog mnogih sličnosti koje dijele, poput poljoprivredne proizvodnje s naglaskom na prehrambene proizvode te kako žele na našem primjeru proširiti znanja o razvoju poljoprivrede. Provincija Purworejo jedan je od najvećih proizvođača kokosa, poznata je i po smeđem šećeru, kavi i čaju, a u sklopu posjeta Županiji, obići će i tvrtku Podravka kako bi razgovarali o mogućnostima suradnje.

Zamjenik Sobota delegaciji je zahvalio na dolasku i velikom interesu za Koprivničko-križevačku županiju te je predstavio osnovne značajke gospodarstva, teritorijalni i demografski ustroj, prirodna bogatstva, kao i kulturne znamenitosti, poput naivne umjetnosti. Naglasivši važnost razmjene znanja, zamjenik je pozdravio produbljivanje suradnje na svim područjima, a gradonačelnik Bastian zatim je predložio i potpisivanje pisma namjere o uspostavi prijateljskih odnosa te je pozvao predstavnike Županije u posjet Indoneziji, na gospodarski sajam koji će se održati sljedeće godine.

Nakon uvodnog dijela, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac održao je prezentaciju na kojoj je detaljnije predstavljena prometna infrastruktura i glavni pokazatelji županijskog gospodarstva, a zamjenik Sobota gostima je poručio kako se nada još mnogim prilikama za zajednička druženja te su dogovoreni daljnji sastanci.

Služba ureda župana