Grupa Kiss osvojila Grand Prix festivala “Zlatne note Križevci 2017.”

Zamjenik župana Ratimir Ljubić prošli je vikend prisustvovao šestom po redu festivalu zabavne glazbe “Zlatne note – Križevci 2017.“, koji je održan u velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima u organizaciji tvrtke Gravis d.o.o. i suorganizaciji Udruge “Demokroacija”.

Na Festivalu je predstavljena 21 skladba izvođača i grupa s područja cijele Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, a nastupili su Ana Pavleković, Anamarija Lizačić, Andrej Razumić, Bella, Coolins, Davor Čukelj, Grupa Kiss, Grupa Tornado, Kornelije Kožarec Nelly, Lucija Horvat, Mandolinski orkestar okruk, Mario Petrovečki, Marijana Vukelić, Matea Matković, Matej Plavček, Robert Ficker, Silvija Starčević, Urh Zver, Veronika Jambrek, Zlatko Deveničar i Zlatni trzaj.

Grand Prix Festivala osvojila je “Grupa Kiss” sa skladbom “Ja te volim, ona ima”, drugu nagradu osvojio je “Coolins” i pjesma “Odavno zauvijek“, kao i nagradu i za najbolji scenski nastup, dok je treća nagrada pripala  “Mandolinskom orkestru Okruk” iz Trogira i skladbi “Lice anđela”.

Robert Ficker osvojio je nagradu publike sa skladbom “Vruće ljeto”, a Veronika Jambrek osvojila je nagradu za najbolju interpretaciju s pjesmom “Ne dam više”. Lucija Horvat s pjesmom “Ljubav u Veneciji” dobitnica je nagrade za najbolji tekst, a nagradu za najbolju glazbu dobila je grupa Tornado sa sklabom “Kopija”. U Sloveniju je otišla nagrada za najbolji aranžman i to u ruke Urha Zvera koji je izveo skladbu “Čuvaj tu ženu”.

Gosti festivalske večeri bili su Bojan Jambrošić i prošlogodišnji pobjednik festivala Dani Dandosa iz Slovenije te mažoretkinje iz Daruvara.

Prigodnim govorima izvođačima i publici obratili su se zamjenik Ljubić i križevački gradonačelnik Mario Rajn, a prihod od prodanih ulaznica namijenjen je socijalno ugroženim obiteljima s područja Križevaca, odnosno za božićne pakete u hrani.

Pokrovitelji Zlatnih nota su Grad Križevci, Koprivničko- križevačka županija, Općina Sveti Petar Orehovec, Općina Sveti Ivan Žabno, Turistička zajednica Koprivničko- Križevačke županije, Turistička zajednica grada Križevaca i Pučko otvoreno učilište Križevci te brojni sponzori.

Služba ureda župana

Izvori fotografija: prigorski.hr, krizevci.hr