Goran Pauk ponovno izabran za predsjednika Hrvatske zajednice županija

U Zagrebu je u petak, 24. studenoga održana Izborna sjednica Skupštine Hrvatske zajednice županija, kojoj su prisustvovali hrvatski župani, njihovi zamjenici, članovi županijskih skupština i županijski pročelnici, između ostalih, župan Darko Koren te zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić.

Župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk po drugi put zaredom jednoglasno je izabran za predsjednika Hrvatske zajednice županija, dok je za potpredsjednika, također jednoglasno, ponovno izabran istarski župan Valter Flego, koji će i u naredne dvije godine voditi krovnu udrugu svih hrvatskih županija.

Predsjednik Pauk zahvalio je na podršci župana dodavši kako su zajedničkim naporima uspjeli skrenuti pozornost javnosti i institucija na izazove s kojima se jedinice regionalne samouprave svakodnevno susreću, a postignuti su i zavidni rezultati u projektnoj i međunarodnoj suradnji. Glede planova za budućnost, nastavlja se raditi na postizanju dugogodišnjeg zajedničkog cilja, odnosno dosljednije provedbe funkcijske i fiskalne decentralizacije.

Izvijestivši članove Skupštine o radu Zajednice za razdoblje od travnja do studenog ove godine, predsjednik Pauk je napomenuo: „Zajedničkim naporima pozicionirali smo Hrvatsku zajednicu županija kao nezaobilaznog dionika u oblikovanju i provođenju javnih politika na lokalnoj i regionalnoj razini, a zahvaljujući djelovanju naših radnih skupina podigli smo rad na jednu višu razinu i uspostavili neformalnu mrežu stručnjaka, koja danas čini snažan temelj aktivnosti Zajednice.“. Također, okupljene je podsjetio kako je suradnja HZŽ-a i ministarstava oko ključnih pitanja bila na zavidnom nivou.

Predsjednik Pauk za kraj je najavio zajednički sastanak s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem koji će se početkom prosinca održati u Šibeniku, a jedna od važnih tema susreta bit će i prva prilika Republike Hrvatske za sudjelovanjem u stvaranju nove financijske perspektive Europske unije, koja države članice čeka nakon 2020. godine.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Hrvatska zajednica županija