Izmještanje Ureda predsjednice Republike Hrvatske u Koprivničko-križevačku županiju

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović od 13. do 15. prosinca 2017. godine izmjestit će svoj Ured u Županijsku upravu Koprivničko-križevačke županije. Bit će to dvanaesto izmještanje Ureda predsjednice izvan Zagreba.

Boravak u Koprivničko-križevačkoj predsjednica Grabar-Kitarović započet će u srijedu, 13. prosinca u jutarnjim satima ispred zgrade Županije, gdje će zajedno sa županom Darkom Korenom i ostalim uzvanicima prisustvovati podizanju predsjedničke zastave. Nakon obraćanja okupljenima, Predsjednica će održati odvojene radne sastanke s čelnicima Županije, saborskim zastupnicima, gradonačelnicima i načelnicima općina, predstavnicima Sveučilišnog centra Koprivnica i Visokog gospodarskog učilišta Križevci te s predstavnicima braniteljskih udruga s područja Županije, s kojima će, nakon sastanka, položiti vijenac poginulim braniteljima iz Domovinskog rata na Spomenik hrvatskoj slobodi.

Istog dana, Predsjednica će u Gimnaziji „Fran Galović“ u Koprivnici razgovarati s učenicima i profesorima na temu reforme obrazovanja, a zatim posjetiti tvrtke „Podravka d.d.“ i „Belupo d.d.“.

Susretom s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore te poduzetnicima i obrtnicima iz Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije, predsjednica Grabar-Kitarović započet će drugi dan boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji. Nakon toga, posjetit će općinu Hlebine i Galeriju naivne umjetnosti, Grad Đurđevac te tvrtku „Rasco d.o.o.“ u općini Kalinovac.

U Križevcima će se susresti s poduzetnicima u Razvojnom centru i tehnološkom parku te posjetiti Osnovnu školu „Vladimir Nazor“ i Visoko gospodarsko učilište Križevci.

U večernjim satima predsjednica Grabar-Kitarović sudjelovat će na otvaranju Koprivničke bajke u Koprivnici, gdje će se družiti s građanima.

Posljednjeg dana boravka u Koprivničko-križevačkoj i Bjelovarsko-Bilogorskoj županiji, 15. prosinca, Predsjednica će, zajedno sa županima Darkom Korenom i Damirom Bajsom prisustvovati prezentaciji ulagačkih mogućnosti u ove dvije županije,  koja će se u sklopu projekta „Osjeti Hrvatsku“ održati za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija u Republici Hrvatskoj.

Služba ureda župana