Koprivničko-križevačku županiju posjetio glavni tajnik Saveza Alpe Jadran Thomas Pseiner

U sklopu obilaska županija radi dogovora o budućem djelovanju, glavni tajnik Saveza Alpe Jadran Thomas Pseiner u petak, 15. rujna boravio je u posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje su ga dočekali zamjenik župana Ratimir Ljubić, voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimir Šadek, predstavnici PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja i ostali suradnici.

Predsjednik Pseiner osvrnuo se na dosadašnju uspješnu suradnju s Koprivničko-križevačkom županijom, koja je jedna od najaktivnijih članica, te je napomenuo kako je važno razgovarati o budućim oblicima i načinima suradnje, obzirom na to da se nakon četverogodišnjeg predsjedanja regije Koruška, u studenome bira nova predsjedavajuća regija koja će voditi Savez sljedeće dvije godine.

Zamjenik Ljubić izrazio je zadovoljstvo suradnjom sa Savezom i njihovom dugogodišnjom potporom, dodavši kako je važno i nadalje raditi na projektima koji će omogućiti rast i razvoj regije, razmjenu iskustava te jačanje kompetencija, a sve uz stručnu podršku županijske Razvojne agencije. Dodavši kako Županija uspješno realiziranim projektima zasigurno može biti primjer drugima, zamjenik je naglasio kako su spremni za nove izazove, i to u pogledu većih, financijski izdašnijih projekata.

Na sastanku su predstavljeni i dosadašnji projekti na području Koprivničko-križevačke županije, a riječ je o njih 23, vrijednosti 55 tisuće eura.

Služba ureda župana