Konferencija „Žensko – muški svijet u zanimanjima“ okupila brojne zainteresirane

Treću godinu zaredom, HGK Županijska komora Koprivnica i Klub poslovnih žena ALFA organizirali su konferenciju za poduzetnice, ove godine pod nazivom „Žensko – muški svijet u zanimanjima“ koja je u četvrtak, 17. svibnja okupila brojne zainteresirane.

U ime Koprivničko-križevačke županije konferenciji su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je i pozdravio okupljene, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić i ostale suradnice.

Konferencija je zapravo bila podijeljena u dva dijela, u prvom dijelu govorio je profesor psihologije Boris Blažinić na temu „Emocionalna inteligencija – razvoj samosvjesnosti“, gdje je istaknuo: „Još je puno prostora da se mnoge stvari izjednače u odnosu kako prema ženama, tako i prema muškarcima kada govorimo o radnom mjestu. U svakom slučaju cilj je pomoći ženama da se znaju izboriti za sebe i da iskoriste ono u čemu su bolje od nas, a to je emocionalna inteligencija.“

Drugi dio konferencije, pod temom „Obilježava li nužno spol zanimanje“ okupio je muškarce koji se bave onim zanimanjima koja se u današnje vrijeme klasificiraju kao ženska – cvjećare, odgajatelje, farmaceute, frizere te učitelje razredne nastave.

Predsjednica Kluba poslovnih žena ALFA Sanja Pernjak u svom je obraćanju napomenula kako ovogodišnjom temom žele približiti ljudima ona zanimanja kroz koja žene inače prolaze, dodavši: „Želimo znati na koji način muškarci rade u ženskom okruženju, jer nam je prošlogodišnja tema bila žene u muškom svijetu i kako one rade muška zanimanja. Klub inače broji 30-ak članica, a sve su mahom poduzetnice ili osobe koje rade na rukovodećim pozicijama.“

Cilj konferencije bilo je predstavljanje uspješnih poduzetnica i poduzetnika, povezivanje žena poduzetnica, rasprava o aktualnim temama i mogućnostima razvoja ženskog poduzetništva.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: epodravina.hr