Kreativni mališani predstavili svoje pisanice na 9. Vuzmenoj košarici

U organizaciji Koprivničko-križevačke županije i županijske Turističke zajednice, u suradnji s Dječjim vrtićem „Vrapčić“ Drnje, na koprivničkom je Zrinskom trgu u subotu, 24. ožujka održana deveta po redu Vuzmena košarica na kojoj su sudjelovali mališani iz dječjih vrtića i osnovnoškolci.

Manifestaciju je svečano otvorio župan Darko Koren pohvalivši djecu na maštovitim kreacijama „kojima su pokazali svo bogatstvo običaja Podravine i Prigorja“. Na pisanicama se tako mogao vidjeti prikaz Ivanečkog veza, starih tehnika crtanja i ukrašavanja voskom, boje od prirodnih materijala i slično. Župan je  ujedno zahvalio i roditeljima, odgajateljima i nastavnicima koji su također uložili mnogo truda u izradu vuzmenih košarica, a koje „na najljepši način pokazuju kako se čuva i poštuje tradicija“.

Vuzmena košarica dio je projekta Pisanica od srca, a ove su godine sudjelovali: Dječji vrtić „Bubamara“ Kalinovac, Dječji vrtić „Bregunica“ Novo Virje, Dječji vrtić „Zrno“ Virje, Dječji vrtić „Leptirić“ Hlebine, Dječji vrtić „Potočić“ Koprivnički Bregi, Dječji vrtić „Vrapčić“ Drnje, Dječji vrtić „Potočnica“ Sigetec, Dječji vrtić „Pčelica“ Molve, Dječji vrtić „Tratinčica“ Koprivnica, Dječji vrtić „Smiješak“ Koprivnica, Dječji vrtić „Igra“ Koprivnica, Dječji vrtić „Maslačak“ Đurđevac, Dječji vrtić „Košutica“ Ferdinandovac, Dječji vrtić „Fijolica“ Novigrad Podravski, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“, Osnovna škola Braće Radić Koprivnica, Osnovna škola Antuna Nemčića Gostovinskog Koprivnica, Osnovna škola Đelekovec, Osnovna škola Kalnik te Osnovna škola Gola.

Županijska Turistička zajednica prigodne će nagrade za najbolje vuzmene košarice uručiti na prijemu kod župana Darka Korena,  a manifestaciji su prisustvovali i zamjenik župana Darko Sobota, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, pročelnici županijskih upravnih odjela, ravnatelji i zaposlenici škola i vrtića te brojni građani, koji su uživali u razgledavaju malih umjetničkih djela.

Dječje pisanica imale su i svoju humanitarnu svrhu, a prikupljena sredstva namijenjena su Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“.

 Služba ureda župana

Sve fotografije s današnjeg događanja možete vidjeti u priloženoj fotogaleriji.