Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković posjetio Županijsku upravu

U sklopu svog redovnog obilaska pravosudnih područja, u srijedu, 25. travnja ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković posjetio je Županijsku upravu gdje ga je dočekao zamjenik župana Darko Sobota.

Zamjenik i ministar razgovarali su o izmjenama Zakona o područjima i sjedištima sudova, koji se nalazi u saborskoj proceduri, a zamjenik Sobota je pritom istaknuo kako Županija daje apsolutnu podršku novom preustroju prema kojemu bi se vratila stalna služba Općinskog suda u Đurđevac, kao ispostava Općinskog suda u Koprivnici s ciljem veće učinkovitosti pravosudnog sustava i približavanja pravosudnih usluga građanima. Građani Đurđevca, ali i okolnih općina, na taj bi način svoje obveze na sudu mogli obaviti bez putovanja u Koprivnicu, što bi im predstavljalo znatno olakšanje. Općinski sud Đurđevac ukinut je 2008. godine u sklopu projekta racionalizacije sudova, a 2013. godine i fizički je pripojen Općinskom sudu u Koprivnici.

Ministar je dao punu podršku inicijativi Županije za vraćanjem stalne službe u Đurđevac te je zahvalio Županiji na suradnji, pohvalivši pravosudne institucije koje ovdje djeluju.

Služba ureda župana