Mudlinijada, izložba malih životinja i „Cure iz centra“ oduševili posjetitelje

Brojni posjetitelji uživali su u novitetu ovogodišnjih Dana travnjaka Koprivničko-križevačke županije – Mudlinijadi i Danima tijesta te koncertu Tamburaškog sastava „Cure iz centra“, a njihovu pažnju privukla je i izložba malih životinja, na kojoj su predstavljene domaće i egzotične vrste peradi i kunića.

Organizator Mudlinijade, tradicionalne manifestacije koja se u ljetnim mjesecima održava u Peterancu, je Udruga žena „Hrvatsko srce“, a njezin cilj je očuvanje starih običaja pripreme tijesta, kao i drugih blaga kulturne baštine tog kraja.

Članice Udruge posjetio je i župan Darko Koren te im zahvalio na prenošenju vrijednih znanja na mlađe generacije i svim aktivnostima koje provode. Posjetitelji su mogli kušati ukusne mudline pripremljene na nekoliko načina, primjerice s bučinim uljem, vrhnjem, orasima ili makom, a tu su bile i druge delicije od tijesta – domaći klipići i razni kolači.

Župan je zatim obišao izložbu malih životinja, gdje mu je predsjednik Društva za uzgoj malih životinja Milan Mišir predstavio izložene pasmine peradi, među kojima je potrebno istaknuti zaštitni znak prigorskog kraja – križevačku kukmastu kokoš, koja je priznata kao izvorna hrvatska pasmina.

U večernjim satima održan je koncert Tamburaškog sastava Cure iz centra, koji je, uz gastronomsku ponudu, također privukao brojne posjetitelje.

Služba ureda župana