Na Šoderici otvoreno natjecanje državnog KUP-a HŠRS-a u lovu ribe udicom na plovak

Na jezeru Šoderica u petak 12. srpnja započelo je trodnevno natjecanje  državnog KUP-a HŠRS-a u lovu ribe udicom na plovak za seniorke, seniore, juniorke.  Domaćinstvo završnice KUP-a pripalo je ŠRS-u Koprivničko – križevačke županije, a natjecanje na kojem će u tri dana nastupiti više od 400 sudionika iz Hrvatske će financijski poduprijeti i Koprivničko-križevačka županija. Svečanom otvorenju ribolovnog KUP-a prisustvovali su i župan Darko Koren te zamjenik Ratimir Ljubić.

„Ovo natjecanje je veliki i eminentni sportski događaj u našoj županiji. Ribolov kako rekreativni tako i ovaj natjecateljski kod nas ima dugu tradiciju i naše ekipe ostvaruju vrhunske rezultate na čemu im još jednom čestitam.  Drago nam je da se ovakva manifestacija koju Županija podupire financijski održava u sklopu programa Ljeta na Šoderici kojim želimo ovaj naš biser i „podravsko more“ iskoristiti na najbolji mogući način. Ovo je  sigurno jedan od najatraktivniji događaja u sklopu programa i stoga zahvaljujem svim organizatorima, načelnicima općina, turističkim zajednicama koji su doprinijeli svojim angažmanom, a vama želim da  ostvarite dobre  rezultate, sretni odete i ponovno se vratite u našu županiju“, poručio je natjecateljima župan Koren.

Prisutnima se obratio i predsjednik Športsko-ribolovnog saveza Koprivničko-križevačke županije Ivan Petak koji je kazao kako je ovo najznačajnije ribolovno natjecanje koje se organiziralo na jezeru Šoderica od osnutka županijskog saveza.

„Želim da vam ovo natjecanje prođe u odličnom raspoloženju i steknete lijepe uspomene kod nas. Na našem području imamo oko 3000 ribiča, a ovdje gdje se natječete je naše ‘podravsko more’”,  kazao je Petak.

Natjecateljima su prigodnim riječima obratili i načelnik Općine Drnje Petar Dombaj te načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić domaćin natjecanja, koji su pozdravili natjecatelje, zahvalili Županije na pomoći u organizaciji te istaknuli dobro međusobnu suradnju između Općina. Program otvorenja upotpunili su i članovi KUD-a Gruntovec koji su izveli kratak program i time oraspoložili brojne natjecatelje.

Natjecanje se održava od petka 12. srpnja do nedjelje 14. srpnja na jezerima Šoderica i Jegeniš što je prava prilika da se na jednom mjestu dožive sve čari  ribolova kao sportske discipline.

 Subota, 13.07.

  • 06,00 – 06,30   Izvlačenje startnih brojeva u prostorijama ribičkog doma ŠRK Koprivnica
  • 06,30 – 07,00   Odlazak na startna mjesta
  • 07,00 – 09,00   Pripreme za natjecanje
  • 09,00 – 12,00   Natjecanje – vrijede zakonom propisana ograničenja po vrsti i veličini
  • 13,30               Sastanak s kapetanima ekipa u prostorijama ribičkog doma ŠRK Koprivnica

Nedjelja 14.07.

  • 06,00 – 06,30   Izvlačenje startnih brojeva u prostorijama ribičkog doma ŠRK Koprivnica
  • 06,30 – 07,00   Odlazak na startna mjesta
  • 07,00 – 09,00   Pripreme za natjecanje
  • 09,00 -12,00    Natjecanje – vrijede zakonom propisana ograničenja po vrsti i veličini
  • 15,00               Proglašenje rezultata, svečani ručak i zatvaranje natjecanja – u restoranu Zrinski u Koprivnici

Izvor fotografija: prigorski.hr

Služba ureda župana