Najava: 24. Podravski motivi

Jedan od najvećih sajmova naivne umjetnosti na otvorenom – 24. „Podravski motivi“ tradicionalno će se održati u Gradskom parku i na Zrinskom trgu u Koprivnici od 29. lipnja do 1. srpnja 2018. godine.

U podršku manifestaciji, kao i svake godine, uključile su se i Koprivničko-križevačka županija te županijska Turistička zajednica, a kroz tri dana održavanja, posjetitelje očekuje bogat program u kojemu sudjeluje preko 40 naivnih umjetnika, 30-tak obrtnika te razni drugi izlagači. Ovogodišnja glavna tema manifestacije je kopriva, pa će u Koprivinom kutku biti smješteni zanimljivi proizvodi od koprive, a glavi organizator je Turistička zajednica grada Koprivnice.

Ova kulturno-turistička manifestacija izvornih vrijednosti naivnog slikarstva, starih zanata, folklorne baštine, rukotvorina, glazbe podravske ravnice te podravske gastronomije bit će svečano otvorena 29. lipnja u 20,30 sati, kada će ključeve Grada preuzeti navini slikari. Na Zrinskom trgu bit će organizirana interaktivna radionica crtanja velike koprive koja će simbolično povezati Gradski park i Galeriju Mije Kovačića, na rasporedu je i svjetsko nogometno prvenstvo Naivcov, Lino igraonice za najmlađe te zabavno-glazbeni program s brojnim KUD-ovima, puhačkim orkestrima i vokalno-instrumentalnim sastavima.

Ovogodišnji Podravski motivi u velikoj će mjeri biti financirani iz programa Interreg prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska u sklopu projekta CultuREvive Tour u kojem Turistička zajednica grada Koprivnice sudjeluje kao partner.

Detaljan program 24. Podravskih motiva možete vidjeti OVDJE.

Služba ureda župana