Najava: 3. Virovska prkačijada

Za sve ljubitelje podravskih prkača, 11. i 12 svibnja 2018. godine održava se treći po redu Međunarodni festival izvornih kolača – Virovska prkačijada.

Visoki pokrovitelj događaja je Ministarstvo turizma, posebni pokrovitelj Ministarstvo gospodarstva i Hrvatska turistička zajednica, pokrovitelj događanja je Koprivničko-križevačka županija, a stručni pokrovitelj Hrvatski kulinarski savez i Savez slastičara Hrvatske.

Dvodnevno događanje i slavljenje Njegovog veličanstva prkača bit će obilježeno bogatim programom, a šećer na kraju je koncert Miroslava Škore koji će se održati u subotu, 12. svibnja, u 21 sat u centru Virja. Prkači će se izrađivati u Dječjem vrtiću Zrno Virje i u školi Franje Viktora Šignjara, birat će se najbolja prkačica, a sudjelovat će desetak škola iz Podravine.

Svoje će tradicijske slastičarske vještine na radionicama pokazati eminentni slastičari iz Velike Britanije, Rusije, SAD-a, Malte, Armenije i Albanije, a na posebnom cookingshow-u maštovita jela prezentirat će legenda hrvatskog kulinarstva Stevo Karapandža, uz vrsne promotore kulinarstva Podravke.

Posebnu čast ovom događaju ukazali su predsjednik WACS-a svjetske organizacije kuhara i slastičara Sarkis Yacoubian, predsjednik svjetske organizacije Kuhari bez granica, predsjednik Saveza slastičara Malte te Branko Ognjenović iz udruge Renato – kuhari bez granica.

Prkači, a i Virje, dio su čarobne priče o turističkoj, slastičarskoj i gastronomskoj posebnosti Podravine, čija je tradicija spravljanja prkača isprepletena u sve pore prošlosti i sadašnjosti Virja i Podravine.

Detaljan program 3. Virovske prkačijade možete vidjeti OVDJE.

Služba ureda župana