Najava: Međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia

Koprivničko-križevačka županija uključila se u podršku međunarodnoj biciklističkoj utrci Tour of Croatia koja, u svom četvrtom izdanju, ponovno stiže u Koprivnicu. Od ove je godine utrka unaprijeđena u 2. HC kategoriju, počinje u Osijeku 17. travnja, a cilj prve etape je na koprivničkom Zrinskom trgu. Uvodna etapa dužine 227 km zahtjevnija je od prethodnih, a ulazak u Koprivnicu razlikuje se od prošlogodišnjeg, ali omogućuje biciklistima da dva puta prođu završnih 7 km etape i dobro pripreme posljednjih 1.200 m utrke koji su identični prošlogodišnjim.

Ruta ovogodišnje utrke:

  • 17.4. Osijek – PP Kopački rit – Našice- Kutjevo – PP Papuk – Koprivnica
  • 18.4. Karlovac – NP Plitvička Jezera – PP Velebit – Zadar
  • 19.4. Trogir – Okrug – Brela – Baška Voda – Makarska – Tučepi – Podgora – PP Biokovo (Sv. Jure)
  • 20.4. Starigrad (NP Paklenica) – NP Sjeverni Velebit – Senj – Novi Vinodolski –– Crikvenica
  • 21.4. Rabac – Labin – Kastav – Viškovo – Rijeka – Opatija – Poklon (PP Učka)
  • 22.4. Samobor – PP Žumberak-Samoborsko gorje –  Sv. Nedelja – Dugo Selo – Sv. Ivan Zelina – PP Medvednica – Zagreb (Trg sv. Marka)

Najbolji svjetski biciklisti u Koprivnicu stižu iz smjera Đurđevca te nastavljaju obilaznicom do Zagrebačke ulice, kroz podvožnjak i do Zrinskog trga gdje će po prvi put proći ciljem. Tamo se neće zaustaviti već će nastaviti prema Trgu bana Jelačića, preko rotora kod bolnice i Bjelovarskom cestom ponovno do obilaznice, a zatim istom rutom kao i u prvom krugu do cilja na Zrinskom trgu.

Utrka će početi u 11 sati u Osijeku pa se predviđa da bi biciklisti u Županiju trebali stići oko 16 sati, dok bi prva etapa trebala završiti oko nešto poslije 17 sati na Zrinskom trgu. Također je u planu da se trase kojima će natjecatelji prolaziti počnu zatvarati od 14:30 sati.

U Koprivnici natjecatelji će prolaziti slijedećim ulicama i trgovima:

Obilazna cesta – Križevačka cesta – Zagrebačka ulica – Ulica Ante Starčevića – Florijanski trg – Zrinski trg – Trg bana Josipa Jelačića – Trg dr. Tomislava Bardeka – Ulica braće Radića – Bjelovarska cesta.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke upozoravaju građane na posebnu regulaciju prometa koja će biti uspostavljena 17. travnja te mole građane za razumijevanje i da se na vrijeme pripreme. Promet će se normalizirati kad prođu svi natjecatelji i policijsko zaštitno vozilo, a policijski će službenici posebno regulirati promet i nakon prolaska biciklista.

Četvrto izdanje utrke Tour of Croatia vozi se od 17. do 22. travnja. Utrku će svakodnevno pratiti brojni mediji, među kojima je potrebno izdvojiti televizijske postaje s čak šest kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – od kojih će neke utrku prenositi i uživo.

Tour of Croatia održava se pod visokim pokroviteljstvom Ureda Predsjednice Republike Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske, podržavaju je Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica, Središnji državni ured za šport, Parkovi Hrvatske te brojni gradovi i županije koji su domaćini starta i cilja ili prolazni gradovi neke od ovogodišnjih šest etapa.

Kartu prve etape utrke Tour od Croatia možete vidjeti u privitku, kao i satnicu.

Služba ureda župana