Najava: Predstavljanje projekta „Hrvatska stvara“

U četvrtak, 5. travnja s početkom u 12 sati u dvorani Turističkog informativnog centra Križevci (Trg J. J. Strossmayera 5) u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Koprivničko-križevačke županije održat će se predstavljanje projekta „Hrvatska stvara“, kojim se kod mladih želi suzbiti strah od izazova i inovacija te povećati interes za tehničku kulturu, prirodoslovna i znanstvena područja, kao i poduzetništvo.

Uputiti se u avanturu istraživanja i stvaranja te od ideje doći do konačnog proizvoda, primjenjujući vlastita znanja i vještine, osjećaj je koji je nemjerljiv sa svim peticama u školi. To je osjećaj koji govori „ja mogu”. Kako bi što više mladih u Hrvatskoj doživjelo taj osjećaj, pokrenut je projekt pod nazivom „Hrvatska stvara“ koji provode tvrtka STEMI i Udruga Programerko kao predstavnik Code Cluba Hrvatska s partnerima.

Projekt se izvodi uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja, a omogućili su ga Zagrebačka banka i Školska knjiga uz ostale partnere, a za provedbu su STEMI d.o.o. i Udruga Programerko kao predstavnik Code Cluba Hrvatska, uz podršku partnera Veleposlanstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, Hrvatske zajednice tehničke kulture te Netokracije.

Projekt se može pratiti na web stranici www.hrvatskastvara.eu

Služba ureda župana