Najava: TEDx u Križevcima

Prvi događaj TEDx Križevci, kao program lokalnih, samostalno organiziranih događaja, čiji je glavni cilj promicanje ideja vrijednih širenja u lokalnoj sredini, odvija se ove subote, 24. veljače 2018. u Križevcima.

Mjesto zbivanja je Razvojni centar i tehnološki park Križevci, koji će od 9:30 sati ugostiti jedanaestero govornica i govornika, koji će svojim pričama i prenošenjem iskustava iz svog područja rada i djelovanja, nastojati publiku inspirirati na uključivanje u inovacije i aktivno djelovanje u zajednici.

Govornice i govornici na događaju su: Ana Car, s temom “Od Svete Helene do San Francisca – i natrag”, Antun Gold, s temom “Nautički put od šestara do piksela”, Boris Jokić, s temom “Od Rahmanjinova preko Rade Manojlović do Rammsteina”, Boris Kralj, s temom “Dječjom maštom napisati i naslikati uspjeh”, Marija Križić, s temom “Različito jednaki!”, Jelena Mašek, s pričom “Uvijek postoji plan”, Tihana Nemčić, pričom “Sport kao hrana za dušu”, Ottone Novosel-Franz, s pričom “Novinarstvo kao poziv i način života”, Teo Petričević, s govorom o “Pank poduzetnicima – pričom iz Čakovca”, Borna Sor, s govorom o “Satiri protiv apatije” i Saša Živković, s govorom o “Životu umjetnosti ili kako objasniti slike mrtvom zecu”.

Organizator, udruga P.O.I.N.T., ovim je događajem okrunila svoj trud na pripremi događaja ovakvog tipa, koji je započet prije godinu dana, a nastavljen događajem TEDxKriževciLive u travnju prošle godine.

Osim govornog dijela, u programu će nastupiti i glazbenici iz Križevaca, ulaznice po cijeni 40 kuna mogu se kupiti online putem sustava Entrio.hr, a uključuju tri dvosatne TEDxKriževci sesije, ručak, dvije pauze za kavu te sponzorski poklon-paket.

Sve informacije i novosti o nadolazećim TEDx događajima možete pratiti i na www.TEDxKrizevci.com i na Facebook stranici TEDxKriževci.

O TEDx-u

Velikim širenjem interesa za TED govore organizacija se odlučila na globalni iskorak izdavanja licenci za takozvane TEDx događaje (x = lokalni samostalno organizirani događaj u skladu s pravilima TED-a). Svaki TEDx događaj dobrim je dijelom nalik na strukturu ‘velikoga brata’ TED-a. Svi govori trajanja su do 18 minuta, na pozornici nema direktnog marketinga, politike, ideologija (religije) ili pseudoznanosti. Organiziraju ih lokalni TED entuzijasti, volonterski uz upomoć sponzora, donatora i publike. TEDx ima više tipova događaja koji se prepoznaju prema nazivu (npr. TEDxIme = standardni godišnji događaj; TEDxImeLibrary = događaj vezan uz knjižnicu; TEDxImeWomen = događaj posvećen ulozi žena u društvu; TEDxImeLive = događaj povezan s TED konferencijom; TEDxUniversityIme = događaj unutar akademske/studentske zajednice).

Služba ureda župana