Najava: Završni koncert polaznika zimske Škole hrvatskog folklora

Škola hrvatskog folklora, dugogodišnji projekt  Hrvatske matice iseljenika, u svom se zimskom ciklusu u Koprivnici održava od 3. do 12. siječnja, sa 120 sudionika koji su učili o plesovima, nošnjama, pjesmama i glazbalima hrvatskoga alpskog područja koje uključuje sjeverozapadnu Hrvatsku i Istru. Konkretnije, učilo se narodne plesove Gorskog kotara i Grobinštine, Karlovačkog pokuplja, Jaskanskog prigorja i polja, Samoborskog, Zaprešičkog, Vrapčanskog i Zagrebačkog prigorja i polja, Sesvetskog, Zelinskog, Vrbovečkog prigorja i polja, Zagorja, Međimurja i Podravine, kao i gradišćanskih Hrvata.

Što su sve naučili polaznici zimske Škole hrvatskog folklora možete vidjeti na završnom koncertu koji će se održati u petak, 12. siječnja 2018. godine u dvorani Domoljub u Koprivnici, s početkom u 20 sati.

Stručni program Škole, prije 50-ak godina, osmislio je i postavio etnolog i etnokoreolog dr. sc. Ivan Ivančan, današnji je programski stručni voditelj Andrija Ivančan, ujedno i umjetnički ravnatelj nacionalnog ansambla pjesama i plesova Hrvatske „Lado“, dok Odjel tambura vodi Tibor Bun, a Odjel tradicijskih glazbala glazbeni pedagog Vjekoslav Martinić. Škola je ponajprije namijenjena obrazovanju voditelja i članova hrvatskih folklornih i tamburaških sastava  u hrvatskom iseljeništvu i među pripadnicima  hrvatskih zajednica koje žive u susjednim zemljama, ali okuplja i sve ljubitelje hrvatskoga folklora iz cijeloga svijeta.

Služba ureda župana