Nakon 2300 prijeđenih kilometara Tomislav Gregurić stigao na cilj

Nakon što je u sklopu humanitarne akcije “Mali korak za veliki start – dva kotača uz vas su jača” Tomislav Gregurić za pomoć Udruzi za osobe s intelektualnim teškoćama Latice biciklom odvozio 2300 kilometara po cijeloj Hrvatskoj, s oduševljenjem je u nedjelju, 29. srpnja dočekan na glavnom trgu u Koprivnici.

Zahvale i čestitke, uz brojne građane, uputili su mu i zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednica Udruge Latice Nevenka Fuchs te zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, a Županija se uključila i u financijsku podršku akciji kupnjom kilometara.

Tomislav je na put iz rodnog  Virja krenuo u subotu, 14. srpnja, prošao je kroz Slavoniju, Gorski kotar i Dalmaciju, a sve kako bi poboljšao kvalitetu života članovima Udruge Latica čiji je veliki prijatelj. Osvrnuvši se na putovanje, kazao je kako je bilo zahtjevno, ali i predivno te je zahvalio svim udrugama koje su njega i ekipu ugostile i svim ljudima koji su pomogli.

Akcijom je prikupljeno oko 30 tisuća kuna koje će biti namijenjene obnavljanju prostora u Kampusu, koji je Udruga dobila na  korištenje od Grada Koprivnice, a za što će biti potrebno oko dva milijuna kuna.

U akciju se može i dalje uključiti, i to kupnjom kilometara po cijeni od 20 kuna, kupnjom promotivnih majica ili donacijom izravno na račun Udruge,  a sve informacije mogu se doznati na njihovoj Facebook stranici.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: drava.info