Obilježen Nacionalni dan hitne medicinske službe

Na glavnim trgovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu u ponedjeljak, 30. travnja Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije raznim je aktivnostima obilježio Nacionalni dan hitne medicinske službe, čemu su prisustvovali i župan Darko Koren te zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Hrvatski sabor je 2013. godine 30. travanj proglasio Nacionalnim danom hitne medicinske službe čime se Hrvatska pridružila nizu svjetskih zemalja koje nastoje senzibilizirati javnost o važnostima i specifičnostima ove iznimno odgovorne i teške djelatnosti.

Djelatnici Zavoda i ravnateljica Mirjana Hanžeković županu i suradnicima, ali i vrtićarcima, osnovnoškolcima i zainteresiranim građanima prezentirali su opremu hitne medicinske službe te ih educirali na koje načine mogu reanimirati osobu sa srčanim zastojem. Ujedno je to bila prilika za mjerenje tlaka, a dijeljeni su i informativni letci.

U sklopu obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske službe, Zavod je, u suradnji s vatrogascima i prometnom policijom, nedavno održao drugu po redu vježbu masovne nesreće kojom se željelo provjeriti spremnost službe za hitnu medicinu i unaprijediti način zajedničkog koordiniranja i reagiranja.

Služba ureda župana