Obrtnička komora Koprivničko – križevačke županije proslavila 20 godina postojanja

Svečanom proslavom u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Koprivnici, Obrtnička komora Koprivničko – križevačke županije obilježila je 20. obljetnicu svojeg osnivanja i uspješnog djelovanja.

Obrtnička komora Koprivničko – križevačke županije osnovana je kao zadnja u Hrvatskoj,  kazao je na početku svojeg obraćanja predsjednik Komore Zvonko Pecikozić te istaknuo važnost opstanka Komore koja bi bila nemoguća bez partnerskih odnosa koji se godinama kvalitetno razvijaju s institucijama na lokalnoj i državnoj razini, a sve s ciljem promicanja interesa obrtnika i davanja doprinosa gospodarstvu naše Županije.

Na samom početku Komora je okupljala više od 2.000 registriranih obrtnika, a nakon višegodišnje krize koju je obilježio značajan pad broja obrtnika, županijska Obrtnička komora danas bilježi blagi porast broja obrtnika. „Trenutno imamo 1250 obrtnika, a u obrtništvu je zaposleno oko 3.500 radnika. Obrtnici su u 2016. godini ostvarili više od milijarde i 100 milijuna kuna prihoda i time predstavljaju značajnu gospodarsku snagu“ istaknuto je na jučerašnjoj svečanosti.

Župan Darko Koren osvrnuo se na značaj i važnost ove institucije za Koprivničko – križevačku županiju, kao i povezanost Komore i same Županije: Obrtnička komora svih ovih godina pouzdan je partner Županiji, što osobito dolazi do izražaja tijekom organiziranja županijskog Obrtničkog i gospodarskog sajma“ kazao je župan.

Čestitke na 20 godina uspješnog djelovanja uputila je i Ana Mandac, pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta kao i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

Uz brojne obrtnike, saborske zastupnike, dužnosnike, predstavnike udruženja obrtnika i komora iz cijele Hrvatske svečanosti su  prisustvovali i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, zamjenici župana  Darko Sobota i Ratimir Ljubić.

Svečanost je završila podjelom zahvalnica Županijske obrtničke komore te povelja Hrvatske obrtničke komore zaslužnima za razvoj obrtništva.

Zahvalnice županijske Obrtničke komore za doprinos razvitku i promociji Komore dobili su: Koprivničko-križevačka županija, PORA – Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Koprivnica i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Križevci, Hrvatska obrtnička komora, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Antun Kovačić i Zvonko Pecikozić.

Godišnja priznanja Hrvatske obrtničke komore primili su: Elez Ferati, Željko Panić, Tatjana Balog, Zoran Pehnec, Muzej grada Koprivnice, Božidar Treščec, Sanja Pernjak.

Povelje Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos uručio je predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec: Mariji Posavec, Radnik d.d., Jasni Preradović, Strukovnoj školi Đurđevac, Vlasti Puklavec i Obrtničkoj komori naše županije.

Služba ureda župana