Održan koordinacijski sastanak LAG-ova s područja Županije

U petak, 8. lipnja u prostorima PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije održan je koordinacijski sastanak lokalnih akcijskih grupa s područja Županije na temu uspostave kratkog opskrbnog lanca Koprivničko-križevačke županije.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima, a organizirala ga je PORA u suradnji sa Županijom, LAG-om „Podravina“, LAG-om „Prigorje“, LAG-om „Izvor“, LAG-om Mura-Drava.

Na početku sastanka okupljene su pozdravili zamjenik Ljubić i ravnateljica PORA-e Melita Birčić, nakon čega su predstavnici PORA-e govorili o Pozivu za ulazak u kratki opskrbni lanac Koprivničko-križevačke županije, čiji je cilj uspostava organiziranog udruženja poljoprivrednih proizvođača koji će obuhvatiti najkvalitetnije poljoprivredne proizvode i njihove prerađevine. Tijekom sastanka predstavnici LAG-ova i Županije također su iznijeli svoje prijedloge u svrhu što kvalitetnije pripreme kratkog opskrbnog lanca.

Županijski kratki opskrbni lanac provodit će se u okviru projekta AgriShort, financiranog iz INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020, a u okviru projekta izradit će se i zajednička promotivna brošura, vizualni identitet kratkog opskrbnog lanca i online aplikacija s uključenom web trgovinom.

Služba ureda župana